26 september 2012 hypotheek 0Comment

Je kunt op zó veel plaatsen op internet je maximale hypotheek berekenen; je zou er bijna hebberig van worden en overal rondshoppen tot je het maximaalste van het maximale in hypotheken hebt gevonden. Terwijl een huis kopen met een láge hypotheek toch juist aantrekkelijk zou moeten zijn.

Na urenlang klikken, heb je een hypotheek gevonden die het mogelijk maakt om in een duurder segment koopwoningen te gaan kijken. En als je daarin kunt kopen, waarom zouden je dan nog lager kijken? Om hoge schulden en risico’s te voorkomen misschien? Maar eenmaal hebberig gemaakt, willen we niks anders meer. En op de één of andere manier is het afsluiten van een dikke hypotheek een feestje, terwijl bijvoorbeeld een dikke lening voor een studie een taboe is.

Beter kun je in huizen kijken naar wat je nu hebt en naar wat je nodig hebt in een huis. Natuurlijk kan het altijd mooier, en groter, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Aan de hand van wat je nodig hebt, bepaal je nog altijd het beste naar welke huizen je wilt kijken en dán pas ga je kijken of je ze kunt betalen. Heel simpel; net als bij het kopen van een wasmachine.

Als je namelijk nu een hoge hypotheek afsluiten voor een dure woning kun je over een aantal jaren bij een eventuele verkoop wel eens met een restschuld blijven zitten. Dat is dus zeker iets om goed bij stil te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *