3 juli 2013 hypotheek 0Comment

Binnenkort komen de pensioenfondsen met een plan om de woningmarkt te stimuleren. In het kort betekent dit dat hypotheken worden doorverkocht aan deze fondsen. Maar moet je in de toekomst naar een pensioenfonds om je hypotheek af the sluiten, RTLnieuws legt kort uit wat de gevolgen hiervan zijn.

De consument moet nog steeds naar een bank voor het aanvragen van een hypotheek. Deze worden vervolgens door de bank gebundeld en verkocht aan het pensioenfonds. Hierdoor zullen banken sneller hypotheken verstrekken tegen een lagere rente. En loopt de bank minder risico.

Wie zijn hypotheek niet kan betalen krijgt nog steeds met de bank te maken. Deze moet zorgen dan er toch wordt afgelost. Lukt dit niet dan wordt de woning verkocht en betaalt de NHG het verschil. Voor de pensioenfondsen levert deze constructie weinig extra risico op.