23 juli 2013 hypotheek 0Comment

Je kan er niet omheen, de vele makelaarskantoortjes die te vinden zijn in de grote badplaatsen. Betaalbare appartementen aan de kust of een prachtige villa in de bergen. Het is moeilijk om je niet te laten verleiden door de schitterende foto’s en de gladde makelaars. Een tweede huis kopen wordt hierdoor zeer aantrekkelijk.

Als je eenmaal besloten hebt om een huis te kopen in het buitenland, doe dat dan niet direct, maar denk er thuis nog eens goed over na. Ben je dan nog steeds enthousiast? Start met een grondig onderzoek van de markt. Hoe groot is de kans dat de waarde van je huis zal stijgen en zijn de prijzen nu wel echt zo scherp als dat de makelaar doet vermoeden. Daarnaast is het ook goed om de lokale regelgeving te bestuderen om zo eventuele toekomstige problemen te voorkomen.

Ook is verstandig om een makelaar in te schakelen die het proces zal begeleiden. Direct kopen van een particulier kan vaak een hoop geld schelen, maar is niet verstandig als je de taal niet spreekt of niet op de hoogte bent van de lokale markt. Ook is het goed om je juridisch bij te laten staan door een professional. Deze zal kan je niet alleen helpen met juridische zaken, maar ook bij het controleren van het koopcontract. Een laatste tip voor het kopen van een huis in het buitenland is altijd op de wisselkoers letten. Dit kan, zeker op een hypotheek, een aanzienlijk bedrag schelen. Sluit deze niet direct bij de eerste bank af, maar kijk rond en vergelijk!

Een eigen huis in het buitenland is natuurlijk het mooiste wat er is. Maar denk goed na voordat je besluit er een te kopen. Niet alleen zit je er voor langere tijd aan vast, het brengt ook een hoop juridische rompslomp met zich mee!