12 juni 2014 hypotheek 0Comment


Bron: uwgeldwinkel.nl

Het is mogelijk om met een slim trucje je studiefinanciering te gebruiken voor het kopen van een huis. Financieel adviseurs bevestigen dat dit kan met het nieuwe sociaal leenstelsel en het scheelt bakken met geld. Dit nieuwe stelsel wordt per september 2015 ingevoerd en zal kunnen leiden tot misbruik als hypotheek.

Studenten hoeven hun studieschuld minder snel terug te betalen dan momenteel het geval is, waardoor de maandlasten veel lager worden. Hierdoor is het mogelijk om maximaal bij te lenen, het bedrag apart te zetten op een spaarrekening om het vervolgens te gebruiken bij de aankoop van een huis. HomeFinance.nl heeft berekend dat je hierdoor wel meer dan €10.000 kan besparen.

Het nieuwe leenstelsel heeft vooral voordelen voor studenten die het studievoorschot helemaal niet hoeven te lenen. Momenteel heeft een derde van de afgestudeerden geen studieschuld. Vanaf 2015 zal deze groep waarschijnlijk steeds meer gaan lenen, om daarmee hun woning te kunnen financieren onder hele gunstige voorwaarden.