9 juli 2014 hypotheek 0Comment

Het kopen van een huis wordt steeds goedkoper, want de hypotheekrente is historisch laag geworden. In vergelijking met drie jaar terug scheelt dit zo’n 200 euro per maand. En daar blijft het niet bij, want de gemiddelde hypotheekrentes blijven dalen. Elke week wordt er een nieuw record gebroken, meldt Hypotheekshop.nl.

De variabele hypotheekrente is gemiddeld 2,57 procent en voor vijf jaar vast is dat 2,93 procent. De hypotheekrente voor tien jaar is 3,57 procent en voor twintig jaar komt dit uit op gemiddeld 4,37 procent. De dalende rente zorgt ervoor dat steeds meer starters de markt betreden. Vanwege de lange zekerheid zetten veel mensen de rente tien jaar of langer vast. Het voorgaande record voor de laagste rente is geregistreerd in 2005. De gemiddelde hypotheekrente voor tien jaar vast stond toen op 3,79 procent.

Deze dalende trend is begin vorig jaar begonnen. De huizenmarkt profiteert hier enorm van. De gemiddelde hypotheekrente is aan het dalen, terwijl de huren daarentegen juist stijgen. Als je overweegt om een huis te kopen dan is dit het juiste moment, sla je slag!