22 augustus 2014 hypotheek 0Comment

In de maand juli zijn er via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) zo’n 17.300 hypotheekaanvragen ingediend. Dit is 36% meer dan juli vorig jaar.

Als we juli 2014 vergelijken met juni 2014 zien we een daling van slechts 4% in het aantal aanvragen. Normaliter heeft de vakantieperiode een grotere invloed op het aantal hypotheekaanvragen, zo zagen we vorig jaar een daling van 18% in juli ten opzichte van juni.

Het HDN geeft aan dat deze aantal een gevolg zijn van voorzichtig optimisme in de markt. Het HDN is een elektronisch platform waarbij alle grote hypotheekverstrekkers zijn aangesloten. Zo’n 70% van alle hypotheekaanvragen in Nederland wordt door het platform geregistreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *