10 oktober 2014 hypotheek 0Comment

Ooit werd hij als de belangrijkste financiƫle man in de wereld gezien. De 60-jarige Ben Bernanke, oud-topman van de Amerikaanse Federal Reserve, kan zijn hypoteek niet automatisch geherfinancierd krijgen.

Het onderwerp hypotheek komt veelvuldig aan bod in zijn lezingen. De oud-topman verdient voor zo’n lezing $250.000 per keer. Dit is niks vergeleken zijn aanstaande biografie. Uitgevers hebben naar verluidt bedragen in de miljarden over voor het boek.

Sinds zijn banen wisseling van de Federal Reserve naar Capitol Hill in Washington kan hij op zijn huis, met een geschatte waarde van $815.000, geen hypotheek krijgen. Omdat zijn inkomen de afgelopen elf jaar erg stabiel was kon hij dat toendertijd wel. Tegenwoordig verdient Bernanke nogsteeds aanzienlijke bedragen maar komt het wisselvallig binnen gedruppeld. Hierdoor komt hij niet automatisch aan een hypotheekverlenging.

Bernanke wilt met zijn lezingen de Amerikaanse bevolken behoeden voor wat hem is overkomen. Veel Amerikanen hebben problemen met de door de bank aangescherpte hypotheekverstrekkingseisen. Deze problemenen ontstaan als zij een overstap maken naar een andere baan.

In zijn tijd als voorzitter van de ‘Fed’ was het de taak van Bernanke om de financiĆ«le problemen op te lossen die ontstonden na het verstrekken van leningen aan particulieren met een te laag inkomen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *