12 januari 2015 hypotheek 0Comment

Hypotheken Data Netwerk heeft bekend gemaakt dat er in december 2014, twee keer zoveel hypotheken zijn afgesloten in vergelijking met december 2013. Dit aantal is verdeeld in nieuwe hypotheken en oversluit. De huizenmarkt is nog steeds niet wat het was vóór de crisis, dus hoe komt het dat er het dubbele aantal hypotheken zijn verkocht?

Belastingvrije schenkingen

Allereerst, was de maand december 2014 de laatste maand waarop het mogelijk was om belastingvrije schenkingen te maken. Sinds januari 2015 gelden hier namelijk zware belastingtarieven. Dus ook al heeft dit er deels toe geleid dat er twee keer zoveel hypotheken zijn verkocht, is het afwachten of de nieuwe belastingregel ertoe gaat leiden dat de groei van de hypotheekmarkt weer achteruit gaat.

Lage huisprijzen

Naast de laatste mogelijkheid om belastingvrije schenkingen te maken, zijn de lage huisprijzen ook de oorzaak voor het hoger aantal aan hypotheek verkopen. En aangezien de huizenmarkt langzaam maar zeker wel verbeterd, weten de huizenkopers dat de prijzen straks hoger zullen uitvallen. Dus nu inspringen, is wat de meeste zullen denken. Vooral de lage huisprijzen in combinatie met de scherpe hypotheekrentes, zorgen ervoor dat huizenkopers geen moment wachten. En geef ze eens ongelijk.

Afbeelding: telegraaf.nl
Afbeelding: telegraaf.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: hypotheken.blog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *