12 januari 2017 hypotheek 0Comment

Je hypotheek is rond, maar wat gebeurd er nou met je gas water licht? Ben je bijvoorbeeld verplicht om een nieuwe energieleverancier te nemen? Wat gebeurd er met de energiekosten? Wij vertellen je alles over je energie als je gaat verhuizen.

Geef de verhuizing tijdig door aan je energieleverancier

Een energiecontract is persoonsgebonden dit betekend dat als je gaat verhuizen je contract gewoon geldig blijft. Je kan je verhuizing maximaal 3 maanden van te voren doorgeven. Na het doorgeven ontvang je van je energieleverancier een bevestiging en een meterstandenformulier welke je moet invullen bij de overdracht van de woning.

Energie overdracht ouder woning

Als je gaat verhuizen dan moet je ook het huis overdragen aan de nieuwe bewoners. In de meeste gevallen loop je een rondje door het huis om alles door te nemen en kan je de sleutel overhandigen aan de nieuwe bewoners. Een belangrijk onderdeel voor zowel jou als de nieuwe bewoners zijn de meterstanden. Zodra jij namelijk de sleutel overhandigd, gaan de nieuwe bewoners gebruik maken van de woning en wil jij niet hun energiekosten betalen. Noteer daarom gezamelijk de meterstanden zodat beide partijene weten vanaf welke stand zij moeten betalen. Als vertrekkende partij stuur je de ingevullende meterstandenformulier naar je enerigeleverancier. De nieuwe bewoners sturen dit naar hun eigen energieleverancier.

Eindafrekening en voorschotnota controleren

Je bent nu heerlijk over naar je nieuwe woning, maar dan zijn we er nog niet. Belangrijk is om de eindafrekening van je energieleverancier van je oude woning goed te controleren. Controleer of de meterstanden welke jij hebt genoteerd overeenkomen met die op de eindafrekening.

Voor je nieuwe huis zal er een nieuwe voorschotnota worden berekend aan de hand van jouw verbruik in de oude woning en het historisch verbruik van de huidige woning. De kans is groot dat je dus een ander bedrag gaat betalen dan je voorheen had. Heb je een nieuwbouwwoning gekocht dan zal de energieleverancier een schatting hiervan maken

Overstappen energieleverancier bij verhuizing

Wil je overstappen van energieleverancier dan kan dit natuurlijk ook als je gaat verhuizen. Het belangrijkste is dat je moet controleren of je contractvrij bent? Ben je dit dan kan je jouw energie vergelijken en de meeste geschikte energieleverancier voor jou kiezen. Zit je nog wel vast aan een contract dan moet je opletten dat de oude energieleverancier een opzegvergoeding in rekening zal brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *