20 mei 2021 hypotheek 0Comment
white and red wooden house miniature on brown table

Een makelaar is een verzamelwoord voor mensen of bedrijven die voor jou een woning verkopen, verhuren, project starten en nog veel meer. Eigenlijk kan je een makelaar zien als iemand die veel ervaring heeft met het kopen en verkopen van huizen en dus ook voor jou een huis kan kopen of verkopen. Het is overigens niet nodig om een makelaar te gebruiken voor het aanschaffen van een huis of het verkopen van jouw huidige huis. In veel gevallen kiezen mensen er toch wel voor om bijvoorbeeld een aankoopmakelaar in te schakelen wanneer ze een huis willen kopen, dit komt mede door het feit dat makelaar gewoon erg veel ervaring hebben en ook een vaak breed klantenbestand waar ze allerlei huizen uit kunne halen die misschien wel een match voor jou zijn. Door de hulp in te schakelen van een makelaar verhoog je in veel gevallen dan ook de kans dat jij een geschikt woning gaat vinden, dit is in de huidige huizenmarkt dan ook erg handig aangezien er een groot woning te kort is en het kopen van een huis dan ook steeds lastiger is. 

Uit handen geven 

Wanneer jij de hulp ingeschakeld van een aankoopmakelaar geef je als het ware de zoektocht van een geschikt huis uit handen. Een makelaar gaat dan aan de hand van jouw wensen en eisen kijken welke woningen geschikt zijn of waar eventueel potentie in zit. Jij hoeft bij de aankoopmakelaar alleen wat informatie te geven aan de hand van een gesprek, hierin worden jouw eisen, wensen, budget en nog veel meer besproken. Hierdoor heeft de makelaar een goed beeld bij wat jij wilt en gaat hij vervolgens voor jou kijken. 

Klantenbestand 

Een aankoopmakelaar heeft een vaak breed klantenbestand van mensen die misschien hun huis willen verkopen of dit al zeker willen, je ziet dan ook in de huidige huizenmarkt dat een woning steeds vaker niet op plaatsen zoals Funda komt. In dit soort gevallen wordt het huis al verkocht voordat het op Funda of andere soortgelijke kanalen komt. Dit noemen ze ook wel een stille verkoop. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *