20 oktober 2022 hypotheek 0Comment

Een hypotheek bij een eigen BV, wat komt er dat allemaal bij kijken? In dit blogartikel vertellen we u daar meer over.

Wilt u een hypotheek bij uw vennootschap?

Als u eigenaar bent van een of meerdere bv’s, dan kunt u geld lenen voor de financiering van eigen woningen of andere beleggingen. Bijvoorbeeld: U heeft al 10 jaar een bv en er is € 400.000 aan niet-gerealiseerd vermogen opgespaard. Hiermee kunt u aan zichzelf geld lenen om bijvoorbeeld schuld te betalen of andere beleggingsprojecten te financieren.

Geen bank nodig

Als u een hypotheek afsluit bij uw eigen bv, zit er geen bank tussen. Dus riskeert u geen rente te betalen aan de bank. U betaalt dus alleen rente aan uw eigen bedrijf. Dat is gunstig, want de rente op dit zelf gefinancierde huurhuis wordt elders niet meer verrekend en dat bespaart u kosten.

Wat houdt het in?

Een hypotheek bij eigen bv houdt in dat uw geld niet onmiddellijk gebruikt kan worden. De belastingdienst stelt ook voorwaarden, zoals het zakelijke karakter van de overeenkomst (iemand moet toestemming verlenen), of waar het om gaat met het geld dat wordt geleend bij uw eigen bv of bij een bank.

Hulp nodig

Bij een hypotheek bij eigen BV komt heel wat om de hoek kijken. Daarom is het raadzaam om een specialist in te schakelen. Een specialist kan u begeleiden bij het afsluiten van een hypotheek bij eigen bv. De specialisten onderzoeken of er voldoende voldoende financiële ruimte is, of het afsluiten met je bedrijfswaarde leidt tot risico’s en welke mogelijkheden je daarvoor hebt. Het tast de kwaliteit én waarde van je onderneming niet aan. Schakel een specialist als u meer wilt weten over Hypotheek bij eigen BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *