23 maart 2023 hypotheek 0Comment
brown and white concrete house under blue sky during daytime

De dubbele garagedeur wint steeds meer aan populariteit. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want dubbele garagedeuren bieden namelijk een aantal belangrijke voordelen. In dit blog gaan we hier dieper op in.

Goede isolatie

Met de huidige gasprijzen is het geen overbodige luxe dat dubbele garagedeuren goed geïsoleerd zijn. Hierdoor heb je een stuk minder last van tocht en kou in de garage dan wanneer je zou kiezen voor een ongeïsoleerde garagedeur. De dubbele garagedeuren hebben bovendien rubbers rondom de deurlijst, waardoor het isolerende effect nog eens versterkt wordt.

Stevige sloten

Helaas komt inbraak via de garage nogal eens voor, maar doordat dubbele garagedeuren voorzien zijn van stevige sloten maak je het inbrekers een stuk lastiger om hun slag te slaan. Let wel op of de dubbele garagedeur die je op het oog hebt daadwerkelijk goede sloten heeft. Met name de betere merken voorzien hun garagedeuren standaard van stevige sloten.

Gemak

Als er iets is dat dubbele garagedeuren een hele interessante keuze maken is het wel het gemak. Je hoeft immers maar één deur een stukje te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Dit voordeel zorgt ervoor dat dubbele garagedeuren ideaal zijn als je bijvoorbeeld dagelijks met de fiets naar je werk gaat. Maar de deuren zijn ook heel handig als je vanuit de garage een praktijk aanhoudt of een kantoor hebt.

Ramen

Bij dubbele garagedeuren is het mogelijk om ramen in de deurbladen te verwerken, zodat er meer daglicht in de garage binnenkomt. Dit is handig als je regelmatig langere tijd in de garage doorbrengt. Denk bijvoorbeeld aan het uitoefenen van een hobby of omdat de garage je werkplek is.

Bijpassende aluminium voordeur

Het voordeel van dubbele garagedeuren is dat bepaalde merken een lijn van aluminium voordeuren hebben ontwikkeld die qua look en feel goed aansluiten op de dubbele garagedeur. Hierdoor ontstaat er een mooie eenheid in de uitstraling van je woning. Bekijk hier een voorbeeld van een overzicht van voordeuren van aluminium.

Dubbele garagedeuren bieden veel keuze

Zoals je hebt kunnen lezen biedt een dubbele garagedeur veel voordelen. Maar los van al deze voordelen heb je ook nog eens keuze uit vele mogelijkheden om de deur naar je smaak te stijlen. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals de kleur, motieven in het deurblad en de vorm van de deuren. Al met al is een dubbele garagedeur een absolute aanrader als je een nieuwe garagedeur wilt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *