10 augustus 2012 hypotheek 0Comment

Nederlanders moeten eerst maar eens zelf een bedrag bij elkaar sparen, voordat ze om een hypotheek gaan vragen bij een bank. Dat vindt Ronald Latenstein, topman van SNS. Hij denkt aan bijvoorbeeld 10 procent van de aankoopprijs van het huis dat men op het oog heeft. Latenstein geeft aan dat het een stuk veiliger is, wanneer we ons “niet tot de nok toe volladen met hypotheekschuld”.

Allemaal leuk en aardig, maar als starter is het bijna onmogelijk om die 20.000 tot 25.000 euro te sparen in de duurste tijd van je leven. De tijd waarin langstudeerboetes moeten worden betaald, een eerste auto gekocht, de wasmachine moet worden vernieuwd en er wellicht een kindje komt. Dat moet allemaal met een starters- tot mediorsalaris en daar moet dan ook nog die huisspaarpot vanaf?

Wil je een zo een huis kunnen kopen, kun je maar beter een jaar of tien extra bij je ouders blijven wonen, want anders gooi je ondertussen met de huur je geld weg. Komt nog bij dat sparen niet uitkan met de lage rentes op dit moment, en beleggen te risicovol is.

Een raar voorstel dus eigenlijk. Totdat… Je bedenkt dat het komt van een bankentopman, die natuurlijk gewend is met grote bedragen te rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *