18 april 2013 hypotheek 0Comment

Je weet het zeker, je gaat verhuizen! Ontzettend leuk en spannend, maar er komt ook heel veel op je af. Ga je huren of kopen of kies je voor huurkoop , wat voor hypotheek kies je en kun je de maandlasten wel dragen. En misschien wil je wel gaan samenwonen. Allemaal zeer relevante vragen waar elke huizenkoper over na moet denken.  Wat zijn de belangrijkste zaken waar je als starter op de huizenmarkt aan moet denken.

Een van de grootste dilemma’s, zeker in deze tijd, is of je moet kopen of huren. De keus kan je vrij eenvoudig maken op basis van een aantal simpele vragen. Een hypotheek ga je aan voor een periode van meestal 30 jaar. Het is dan ook belangrijk dat je zeker weet dat je financieel deze kosten kunt dragen. Hoe zeker ben je van je baan, is je relatie sterk genoeg en weet je zeker dat je in die buurt wilt wonen. Allemaal zaken om goed over na te denken bij het kopen van een huis.

Natuurlijk is het in deze tijd ook lastiger om een hypotheek te krijgen. Starters moeten beter hun best doen om geld los te peuteren van banken. Dit is dan ook een moeilijke tijd om een huis te kopen, maar de keus is aan jou…Ga je kopen of huren?