27 juli 2016 hypotheek 0Comment

Je vraagt je soms wel is af ‘wat is mijn huis waard?’. In de afgelopen jaren zijn de huizenprijzen aardig in prijs gedaald. Gelukkig begint de huizenmarkt weer wat aan te trekken. Maar wat is uw huis nu eigenlijk waard? Bent u van plan om uw huis te verkopen en wilt u graag de huidige marktwaarde bepalen? Of bent u nieuwsgierig wat nu de huidige waarde van uw huis is? Natuurlijk kan een makelaar u hierbij helpen, maar het is wel zo prettig om zelf ook al een indicatie te hebben van de waarde van uw huis.

Prijs berekenen

U kunt informatie opvragen bij het kadaster. Deze publiceert samen met het CBS periodiek of de huizenprijzen in Nederland dalen of stijgen. Maar u kunt via internet ook zelf een berekening maken. Hierbij is het wel van belang dat u de koopprijs uit het verleden weet, zodat u de huidige prijs eenvoudig kunt berekenen. Dit is natuurlijk een indicatie op basis van de huizenprijzen inde, dus op basis van een gemiddelde stijging of daling.

Makelaar inschakelen

Een erkende makelaar kan voor u een waardescan oftewel een taxatie doen en u een antwoord geven wat uw huis op dit moment exact waard is. Dit is handig omdat je je huis wil verkopen voor de hoogste prijs natuurlijk. De makelaar komt bij u thuis kijken en maakt een rapport van alle bevindingen. Deze worden vergeleken met andere vergelijkbare woningen in uw regio en kan aan de hand daarvan een adviesprijs afgeven. Op basis van het voorstel kunt u beslissen of u uw huis te koop zet en gebruik wil maken van de makelaar of dat u liever in uw huis blijft wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *