29 december 2011 hypotheek 0Comment

In een artikel schrijft het Financieel Dagblad, dat klanten met een beleggingshypotheek of een groot aflossingsvrij deel in hun hypotheek, binnenkort een brief of telefoontje kunnen verwachten over een extra aflossing op hun hypotheek. Waarom gaan banken hun klanten hierover nu al actief benaderen? Niet alleen maar om hun hypotheekadviseurs aan het werk te houden.

Banken zeggen dat het wijzen van de klant op de mogelijkheid van extra aflossingen bij hun zorgplicht hoort. Natuurlijk is er ook een belang van de klant. Met de daling van de huizenprijzen loopt die een extra risico heeft op een restschuld, bij (gedwongen) verkoop.

Maar zo nobel is het allemaal ook weer niet; banken lopen zelf vooral risico. Met name bij hypotheken zonder NHG, die voor een groot deel aflossingsvrij zijn, of afhankelijk van beleggingen. Niet gek dus, dat ze dat risico willen beperken. Met een mooi verhaal naar de klant uiteraard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *