15 februari 2012 hypotheek 0Comment

Wie in Katwijk wil gaan wonen, kan mogelijk gebruikmaken van een door de gemeente beschikbaar gestelde starterslening. De gemeente Katwijk wil namelijk 3,8 miljoen uitlenen aan starters die er een bestaande woning voor in de gemeente kopen. Dit moet de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan.

In de gemeente zijn de startersleningen al populair. In 2011 werd er 72 keer een beroep gedaan op zo’n lening voor de koop van een bestaande woning tot 245.000 euro (incl. kosten koper). De maximale hoogte van de lening is dertigduizend euro.

Voor veel starters is de gemeentelijke lening ook meteen de enige mogelijkheid om een dergelijk huis te kopen, gezien de houding van banken ten aanzien van het verstrekken van hypotheken. Het is zo een soort tweede hypotheek, om het verschil tussen de hypotheek en de aankoopwaarde te overbruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *