5 februari 2012 hypotheek 0Comment

Steeds meer studenten nemen een steeds hogere studielening op zich. En door allerlei nieuwe maatregelen van de overheid tegen langstudeerders en bij tweede studies, zal die trend niet snel keren. Maar ondanks de relatief vriendelijke voorwaarden rondom die studielening, staan er na de studie wel degelijk problemen op hen te wachten. Hypotheekverstrekkers zijn streng geworden en willen nu ook weten wat de studieschuld is en die studieschuld wordt steeds zwaarder meegeteld. “En dat is vooral voor starters een probleem,” zegt de Hypotheker.

Strengere explain-regels

De regels voor hypotheekverstrekkers zijn dit jaar strenger geworden. Onder andere zijn de explain-regels strenger geworden. Dat is de ruimte die een hypotheekvertrekker heeft om te verantwoorden waarom iemand (ondanks schulden bijvoorbeeld) toch een hypotheek krijgt. “In het verleden was een studieschuld niet zo’n probleem, omdat een hoogopgeleid persoon toch wel een goede baan zou kunnen vinden,”, volgens de Hypotheker. “Dat is nu strenger geworden. Alles waar een randje aan zit, kan een probleem opleveren.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *