1 december 2012 hypotheek 0Comment

Is het verstandig om in december nog over te stappen van een aflossingsvrije hypotheek naar een (bank)spaarhypotheek? Dat ligt eraan wat voor hypotheek u nu heeft en wat uw persoonlijke omstandigheden zijn!

Wat verandert er?
Vanaf 1 januari kunnen er alleen nog maar annuïteitenhypotheken afgesloten worden met hypotheekrenteaftrek. Niet alleen wordt er voor deze hypotheken rente betaald, er wordt ook meteen gestart met aflossen. Per de eerste verdwijnt de aflossingsvrij hypotheek en (bank)spaarhypotheek als hypotheekvorm met hypotheekrenteaftrek. Vooral voor mensen met een (deels) aflossingsvrije hypotheek, kan het daarom interessant zijn om over te stappen.

Nu overstappen?
Denkt u aan overstappen, dan moet de beslissing zijn gevallen voor 1 januari. Maar sommige banken hebben dat moment naar voren getro