26 april 2018 hypotheek 0Comment

Een fantastisch woon idee! Je zit al jaren met dezelfde meubels die je in het begin van de tachtiger jaren hebt aangeschaft. Toen waren grenen ladenkastjes met bolpoten en van die ronde handgreep-knoppen nog helemaal hip. Je wilt nu wel is wat anders. Even helemaal iets anders, kun je bereiken, door je bestaande meubels te vernieuwen met een likje verf. Als voorbeeld nemen we het grenen ladenkastje. Dit kun je snel een ander aanzien geven en het stoffige imago van 1981 doen laten verdwijnen.

Ladenkastje veranderen

 

Sfeervol wonen is voor iedereen mogelijk, ook als je weinig geld hebt. Wanneer je aan de slag gaat met een ladenkastje, is het verstandig om de lades uit de kast te halen en de handgrepen te verwijderen. Ontvet het kastje met ammoniak. Altijd eerst ontvetten anders wrijf je de vettigheid, die meestal aanwezig is, tijdens het schuren in het hout. Dit geeft een veel minder mooi resultaat bij het schilderen. Kies een mooie kleur in een dekkende verf voor de buitenzijde van het kastje en schilder de laatjes in een contrastkleur. Of schilder alles in dezelfde tint. Bij de bouwmarkt of Ikea zijn vele soorten handgreepjes te koop. Kies voor een strak design en schroef de handgreepjes op de laatjes. Zo’n kastje gaat weer jaren mee en heeft een totaal andere stijl gekregen.

Dekkende lak of beschermlaag?

 

Het ladenkastje kan geschilderd worden met een dekkende laag. Er zijn echter ook mooie krijtverven en binnenbeitsen te koop, die de nerf van het hout prachtig doen uitkomen. Ben je van plan om een design-interieur te creëren, dan geeft een mat-witte verflaag een chique uitstraling. Combineer met messing handgrepen en je design-kastje is klaar. Behandel je ditzelfde kastje met een binnenbeits of krijtverf en gebruik je bijvoorbeeld leren handgrepen, dan kan zo’n ladenkast gemakkelijk in een landelijk of industrieel interieur. Er zijn mogelijkheden genoeg om op een goedkope manier je interieur te veranderen. Verfris je interieur, door ook de houten eetkamerstoelen en/of de eettafel aan te pakken, zo maak je er één geheel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *