16 januari 2019 hypotheek 0Comment

Komend jaar zal de energierekening voor alle huishoudens flink stijgen. De prijs voor gas en licht gaat omhoog en gaat naar verwachting komend jaar niet meer omlaag. Daarom is het verstandig om jouw energierekening eens te bekijken en te zien of je de energiekosten voor 2019 gelijk kunt houden. Eventueel door over te stappen op een andere leverancier.

Energieprijs Eneco gaat als eerst omhoog, andere leveranciers volgen later in het jaar

Eneco is de eerste leverancier die de energieprijs omhoog gooit. De andere grote energie aanbieders hebben hun nieuwe termijnbedrag nog niet bekend gemaakt. De kosten kunnen voor een gemiddeld huishouden van vier personen al gauw oplopen tot meer dan 200 euro per jaar. De prijzen stijgen omdat de vraag naar energie is gestegen. Vanuit België is er op dit moment grote vraag naar onze energie. Het land kan op dit moment niet zelf in haar eigen energiebehoefte voorzien. Deze vraagt drukt de prijs komend jaar omhoog.

Belastingverhoging 2019

De belastingstijging op de energietarieven zorgt ook voor extra kosten. Het eerder genoemde gemiddelde huishouden zal in het nieuwe jaar 160 euro meer betalen door deze stijging. De belastingvermindering op energie wordt daarnaast nog verlaagt waardoor huishoudens minder korting op hun energie ontvangen. Daarom is het nu belangrijk om te kijken of jij nog wel de goedkoopste energieleverancier hebt!

Kleine kostenverhoging van de netbeheerders

Tarieven voor de netbeheerkosten stijgen elk jaar, ook dit jaar nemen de kosten met 7 euro toe. Dit bedrag valt echter erg mee in vergelijking met eerdere stijgingen. Een voordeel: de stroomtaks daalt iets waardoor dit 30 euro per jaar kan schelen.

Vergelijken en overstappen nu de prijzen nog laag liggen

Overstappen energie kan op dit moment nog voordelig uitpakken. Vergelijk daarom in vijf minuten alle opties en ontdek welk aanbod het beste bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *