24 december 2018 hypotheek 0Comment

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat er zou gebeuren als je een ongeluk zou veroorzaken op de openbare weg zonder dat je verzekerd was? Weinig onder ons zullen dat gedaan hebben en beschouwen de WA verzekering als een bekomende onkostenpost waar ze nou verplicht zijn aan te voldoen. Tenminste, als je met een voertuig deelneemt aan het verkeer.

Zijn de voordelen dan alleen voor de benadeelde?

Nee, die zijn er voor beide partijen. Het mes snijdt namelijk aan beide kanten.  Schade aan jouw kostbaar voertuig wordt namelijk vergoed door de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker. Maar natuurlijk is het ook heel goed voor de veroorzaker omdat die er dan verder ook geen cent aan hoeft uit te geven, los natuurlijk van het eigen risico dat betaalt gaat moeten worden. En als je de mogelijkheid wilt hebben dat ook jouw schade wordt vergoed kies je gewoon voor een volledige casco dekking. In dit geval wordt echt alle schade betaald, dus ook die van jouw wanneer jij de veroorzaker bent geweest.

Uiteraard is een volledige casco of mini casco verzekering niet verplicht omdat de premiebedragen er ook veel hoger voor zijn, maar het is de investering zeker wel waard. Een brandverzekering is ook niet altijd verplicht, maar sluit je toch ook af om de waarde van je kostbaar bezit te behouden? Zo is het ook voor je vervoersmiddel, vooral bij auto’s waar de aanschafkosten soms al gauw in de tienduizenden euro’s kunnen oplopen.

WA verzekerd zijn biedt alleen maar voordelen, zowel voor de standaarddekking alsook voor de meer uitgebreide mini en volledige casco verzekeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *