7 juni 2019 hypotheek 0Comment

Iedereen heeft wel eens van leasen gehoord. Dit is bijna bij iedereen het geval, dit komt doordat het populair is en het daarnaast een veelbesproken onderwerp is. Het wordt onder andere besproken in werk gerelateerde momenten maar ook tijdens vrije tijd. Bij het woord leasen denken we vast allemaal gelijk aan auto’s, dit is echter helemaal niet gek. Als het over leasen hebben bestaan er simpelweg twee soorten van leasen. Hierbij gaat het om operational lease en financial lease. Verder kan je ook normaal lease en shortlease onderverdelen in twee kopjes.

Operational lease, iets dat vaak wordt bedoeld met shortlease, is een vorm van leasen waarbij gemak op de voorgrond staat. Hierbij gaat het om het leasen van een auto voor een kortere periode. Er wordt een vast bedrag per maand afgesproken tussen de desbetreffende leasemaatschappij en de klant. Bij deze vorm van lease is de klant alleen verantwoordelijk voor de benzine en regelt het bedrijf de rest van de zaken. Echter kan de klant geen eigenaar worden van de auto die hij of zij rijdt met deze vorm van leasen, ongeacht het aantal maanden. Bij financial lease wordt er een auto geleased voor een langere periode. Het voordeel van financial lease is dat de auto in principe in termijnen wordt betaald. Hierbij wordt er dus een bedrag per maand afgesproken, en ondertekend in een contract, en na het leasetermijn is de bestuurder rechtmatige én volledige eigenaar van de auto. Hierbij is hij of zij echter wel verantwoordelijk voor de verzekering, belasting en eventuele onderhoudskosten.

Populair onder ondernemers

Van shortlease wordt vaak gebruikt gemaakt door zelfstandige ondernemers zzp’ers, of mensen in loondienst (met een vaak hoger gemiddeld salaris). Hierbij gaat het echter om shortlease zzp en shortlease bedrijfswagen. Bij deze vorm van lease is er echter niet veel verschil. Er wordt echter alleen rekening gehouden met het feit dat deze mensen een eigen onderneming hebben. Het grootste voordeel van deze vorm van lease is dat hierbij echter, in veel gevallen, iedere maand het contract ontbonden kan worden. Verder neemt het bedrijf vaak alle kosten (behalve benzine) op zich.

De juiste keuze op het gebied van lease

Of shortlease de juiste keuze is voor jou is een persoonlijke kwestie. Als je wilt gaan voor het leasen van een auto voor een kortere periode én je daarnaast een all-inclusive contract wilt ondertekenen is dit de juiste keuze. Als je de auto in termijnen wilt betalen en dus na een gegeven aantal maanden niet alleen economische eigenaar maar ook financiële eigenaar wil zijn is het normaal leasen van een auto een beter idee. Iedereen heeft andere gebruiksdoeleinden voor leaseauto’s, dit betekent dat het soort leasen van een auto een persoonlijke overweging is. Laat deze keuze afhangen van, onder andere, bovengenoemde punten.

Bij VWP shortlease ben je aan het juiste adres voor het leasen van jouw nabije en toekomstige auto! Op de website van het bedrijf staan alle soorten auto’s met veel verschillende soorten lease contracten. Hier vind je de auto die volledig past bij jouw wensen en behoeften. Verder is de website overzichtelijk, makkelijk en servicegericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *