9 juli 2019 hypotheek 0Comment

PVC staat voor polyvinylchloride en de vloeren van PVC zijn tegenwoordig ongekend populair. Aan de ene kant heeft dit te maken met de uitstraling van de vloer, aan de andere kant biedt de vloeren ook heel veel praktische voordelen. Dat de PVC vloer zo populair is, is dan ook allesbehalve verwonderlijk. PVC vloeren hebben vrijwel geen nadelen. Alleen de prijs van de vloeren ligt soms net iets hoger. De langere levensduur zorgt er overigens voor dat je uiteindelijk nog steeds goedkoper uit bent. Bovendien hoeven de vloeren niet veel te kosten als je ze op de juiste plek bestelt. Het is bijvoorbeeld een goed idee om de PVC vloeren in de uitverkoop te halen.

Minder geluid

Zoals gezegd ziet een PVC vloer eruit om door een ringetje te halen. Daar is waar het allemaal begint als je een vloer uitzoekt. Daarnaast heeft de PVC vloer een groot aantal voordelen ten opzichte van andere vloeren. Zo is de mate van geluiddemping van een vloer van PVC ongekend. Zeker als je in een appartement woont en dus met onder en bovenburen te maken hebt is dat ideaal. Zelfs de bekende loopgeluiden hoor je niet. PVC is stiller dan een vloer van hout, om maar een voorbeeld te noemen. Nog iets: een vloer van PVC is warm, daardoor is het lopen op deze vloer erg prettig. Helemaal als het binnen jouw gezin een gewoonte  is om de schoenen binnen uit te doen.

Een vloer van PVC is in delen te vervangen

Opvallend is ook de uitstekende slijtlaag van de PVC vloer. Een vloer van PVC is en blijft heel lang krasloos en heeft alleen daardoor al een veel langere levensduur. En mocht er op een bepaald moment toch schade aan de vloer ontstaan, weet dan dat dat je delen van de vloer kunt vervangen, en dus niet direct een geheel nieuwe vloer hoeft te kopen. Dit maakt ook dat je een PVC vloer gemakkelijk meeneemt naar een ander huis als je plannen hebt om te gaan verhuizen. Het deels vervangen van de vloer of het meenemen van de vloer is mogelijk doordat de vloer in stroken gelegd wordt.

Naar een vloer van PVC heb je amper omkijken

Naar een vloer van PVC  heb je amper onderhoud en vanwege de gladde oppervlakte, kost het schoonhouden van de vloer ook al geen enkele moeite. Dit kan gewoon met de stofzuiger en met een natte doek. Meer onderhoud is ook niet nodig, want naar een vloer van PVC heb je na het leggen amper nog omkijken, Het is wel verstandig om de pootjes van je meubilair van viltjes te voorzien en om daarnaast ook met inloopmatten te werken. Zo voorkom je dat er krassen ontstaan door zand of steentjes. 

Ook voor in vochtige ruimtes

Nog een groot voordeel is dat een PVC vloer het prima doet in vochtige ruimtes, zelfs in de badkamer dus. Dit maakt de vloer ook de ideale vloer als je jonge kinderen hebt, want met een vloer van PVC is een glas drinken dat valt geen groot probleem. PVC heb je in allerlei soorten en maten, waaronder bijvoorbeeld de PVC vloer in visgraat stijl. PVC houdt bovendien ook warmte vast en is dus ook nog eens een vloer die energie bespaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *