20 maart 2020 hypotheek 0Comment

Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat bijzonder veel mensen ervoor kiezen om in hun keuken gebruik te maken van een kookeiland. De integratie van een dergelijk kookeiland kan in de praktijk niet alleen bijzonder praktisch zijn, daarnaast kan ze ook meteen zorgen voor een extra aantrekkelijke uitstraling. Dit gezegd zijnde is het zo dat er bij het kopen van een kookeiland in de praktijk maar beter met verschillende zaken rekening kan worden gehouden. Om welke zaken het hierbij nu precies gaat vertellen we je graag hier op deze pagina.

            1.) Voorzie voldoende ruimte rond het kookeiland

Bij het bepalen van de ruimte rondom je kookeiland is het altijd belangrijk om praktisch te denken. Dit zorgt er in de praktijk voor dat een beschikbare ruimte van ten minste 80 centimeter tussen het kookeiland en de rest van je keuken een absolute must is. Alleen door minstens 80 centimeter aan ruimte te voorzien is het voor je huisgenoten mogelijk om eenvoudig te passeren wanneer jij aan het koken bent. Van zodra er minder ruimte voorhanden is wil dit in de praktijk nog wel eens behoorlijk tegenvallen.

            2.) Hou rekening met de ergonomische keukendriehoek

Het is bij het kopen en integreren van een kookeiland in je keuken altijd belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde ergonomische keukendriehoek. In principe is dit een moeilijk woord voor de plaats waar je binnen een keuken drie cruciale elementen terug kan vinden. Het gaat hierbij concreet om de volgende elementen:

  • De koelkast;
  • De spoelbak;
  • De kookplaat;

Door rekening te houden met de ergonomische driehoek zorg je ervoor dat je ten allen tijde zo praktisch mogelijk aan de slag kan gaan in je keuken. In het bijzonder voor mensen die graag vaak zelf koken dient er zeker stil te worden gestaan bij deze driehoek.

            3.) Zorg voor afstand ten opzichte van de randen

Bij het aanschaffen van een kookeiland moet er ook altijd rekening mee worden gehouden dat er voldoende afstand moet worden voorzien tussen bijvoorbeeld de kookplaat en de spoelbak en de randen van het kookeiland. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk wil dit wel eens over het hoofd worden gezien. Waarom is dit nu zo belangrijk? Omdat je er anders rekening mee moet houden dat vet en water eenvoudig op de vloer van je keuken terecht kunnen komen. Wie dus met andere woorden niet continue wil staan poetsen in zijn of haar keuken kiest er in de praktijk maar beter voor om voldoende afstand ten opzichte van de randen te voorzien.

            4.) Voorzie voldoende stopcontacten in je kookeiland

Last but not least is het altijd van belang om voldoende stopcontacten in je kookeiland te voorzien. Ook dit is een punt waar veel mensen mee de mist in gaan. Het gebeurt tegenwoordig niet zelden dat mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld op hun kookeiland een magnetron te plaatsen. Ook een mixer wordt doorgaans op het kookeiland zelf gebruikt. Al deze verschillende apparaten vereisen echter een stopcontact. Het wordt dan ook altijd sterk aangeraden om voldoende stopcontacten te voorzien en dit bij voorkeur ook verspreid over de volledige oppervlakte van het kookeiland.

Voor specialistisch advies over het inrichten van je eigen keuken met kookeiland kan je altijd even langskomen in de webwinkel van Superkeukens.

          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *