26 juni 2020 hypotheek 0Comment

In de meeste huizen zorgt een combiketel voor zowel het warme water als de verwarming van het huis. Lang niet iedereen is hier echter tevreden mee, of zoekt om een andere reden een slimmere manier om snel aan warm water te komen.

Even geduld alstublieft

Zeker als je een redelijk grote woning hebt, en de combiketel zich op zolder bevindt, ken je vast het gevoel: het eindeloze wachten tot het water in de badkamer of keuken eindelijk goed warm is. Je kan het de ketel nauwelijks kwalijk nemen, het kost nu eenmaal wat tijd om het water via de waterleidingen door het hele huis te laten lopen, en uiteindelijk door de kraan die je open hebt gezet op de juiste temperatuur te laten stromen. Er zitten heel wat meters leidingwerk tussen de gemiddelde zolder en keuken, en het water hierdoor vervoeren kost nu eenmaal even tijd.

Nu is dat natuurlijk een luxeprobleem: dat water komt uiteindelijk echt wel, je moet gewoon heel even geduld hebben. Toch is het voor genoeg mensen een reden om zeker in de keuken te kiezen voor een andere, snellere oplossing. Boilers zijn wat dat betreft populair. Het grote voordeel van het plaatsen van een boiler in je keuken is dat het water bijna ‘on demand’ en dus direct warm uit je kraan komt lopen. Vaak kun je er daarbij ook nog eens voor kiezen om het water écht heet of zelfs kokend te laten stromen, prettig als je thee wilt zetten of pasta wilt koken. De bekende kokend waterkranen werken ook op basis van een boiler, en veel mensen die die hier eenmaal aan gewend zijn willen nooit meer zonder.

Waar je maar wilt

Er zijn meer redenen waarom mensen voor elektrische boilers kiezen. Zij worden, de naam zegt het al, aangesloten op het elektriciteitsnet, en dus niet aan het gas. Dat is prettig op plekken waar geen gasaansluiting beschikbaar is, denk bijvoorbeeld aan een uitbouw of tuinhuisje, maar waar je wel graag warm water wilt kunnen gebruiken.


Ook zijn er steeds meer huishoudens die geen gas meer willen gebruiken, of zelfs zonder gasaansluiting gebouwd zijn. Ook dan kunnen elektrische boilers een uitkomst zijn. Tenslotte zie je ze ook veel terug in caravans, campers en vakantiewoningen. Allemaal plekken waar we wel graag warm water tot onze beschikking hebben, maar waar een gasaansluiting niet altijd de handigste keuze is. Doordat een boiler niet veel ruimte hoeft in te nemen, kan hij ook in dit soort kleinere ruimtes prima worden ingebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *