15 september 2020 hypotheek 0Comment

   

Op het moment dat je een woning wenst te kopen moet je uiteraard met ongelofelijk veel verschillende zaken rekening houden. Voor het merendeel van de mensen geldt dan ook dat er zoveel op hun af komt dat ze door de bomen het bos niet meer zien. In een dergelijke situatie is de kans dan ook ongelofelijk groot dat je fouten gaat maken of dat je bijvoorbeeld bepaalde belangrijke zaken over het hoofd gaat zien. Dergelijke vervelende verrassingen kunnen gelukkig probleemloos worden voorkomen, bijvoorbeeld door een bouwkundig adviesbureau in te schakelen. Een dergelijk adviesbureau zorgt ervoor dat je aan de aankoop van jouw (eerste) woning geen wrange nasmaak zal overhouden.

            Hoe werkt een bouwkundig adviesbureau?

Er wordt in de praktijk door een bouwkundig adviesbureau een zogenaamde bouwinspecteur aangesteld. De taakomschrijving van deze expert maakt meteen duidelijk waarom het zo belangrijk is om een professioneel en deskundig, bouwkundig adviesbureau in te schakelen. In eerste instantie zal je op deze manier als potentiële koper een compleet beeld krijgen van de bouwtechnische staat van het pand. Dit zorgt ervoor dat je zowel tijdens als na afloop van het aankoopproces niet voor vervelende verrassingen zal komen te staan. Bovendien is het zo dat het rapport dat wordt opgesteld door een bouwinspecteur een goed beeld geeft van eventueel achterstallig onderhoud aan de woning. Ook dit is iets waar heel wat kopers in eerste instantie niet of onvoldoende bij stil blijven staan. Toch is dit erg belangrijk. Een gebrekkig onderhouden woning kan immers in een mum van tijd leiden tot erg hoge kosten en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Dat dit zo snel mogelijk aan het licht wordt gebracht is dus erg belangrijk.

            Voor welke diensten kan je bij een dergelijk bureau terecht?

De exacte diensten waarvoor je een beroep kan doen op een bouwkundig adviesbureau kunnen in de praktijk een beetje verschillen. Niet alleen bureaus bieden namelijk het complete dienstenpakket aan. In het merendeel van de gevallen zal echter blijken dat je op een dergelijk bureau een beroep kan doen voor:

  • Bouwbegeleiding tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden;
  • Het controleren en inspecteren van de woning;
  • Bemiddeld bij de aankoop en verkoop van vastgoed;
  • Het uitvoeren van bepaalde (vereiste) keuringen;
  • Het uitvoeren van een gedetailleerde calculatie;

Heel wat mensen maken in eerste instantie vaak de keuze om geen beroep te doen op de diensten van bouwdeskundige adviesbureaus. In het merendeel van de gevallen kan er echter worden gesteld dat men daar na verloop van tijd op terugkomt. Dit omdat veel mensen tijdens bijvoorbeeld het aankoopproces toch het gevoel hebben bepaalde zaken te missen of niet volledig in de hand te hebben. Dan is het altijd het interessantst om een beroep te kunnen doen op de diensten van een rasechte expert. Deze experts zijn de vinden bij We Build 4 You!

            De kosten? Die kan je probleemloos terugverdienen!

Het spreekt voor zich dat bouwdeskundige adviesbureaus hun diensten niet zomaar gratis aanbieden. Toch zal je kunnen vaststellen dat je deze kosten in een mum van tijd terug kan verdienen. Niet alleen kan dit bureau je namelijk geld besparen voor wat de aankoop van de woning betreft, daarnaast maakt ze ook duidelijk met welke eventuele extra kosten voor achterstallig achterhoud je mogelijks rekening zal moeten houden. Al deze verschillende zaken zorgen ervoor dat het risico op onaangename, financiële verrassingen aanzienlijk kan worden gedrukt. Het spreekt voor zich dat dit je zeker financieel voordeel zal kunnen opleveren.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *