10 februari 2021 hypotheek 0Comment
Vrouw In Grijs Overhemd Zittend Op Bed

Waar moet ik op letten als ik een kamer in Groningen huur

Als één van de grootste studentensteden in Groningen een plek waar jongeren uit heel Nederland en daarbuiten terecht komen. Groningen heeft voor iedereen iets te bieden, een echt bruisende stad. Het hoort er dan ook een beetje bij dat je als student in een studentenkamer woont en je huis deelt met gezellige huisgenoten. Toch kan ik me voorstellen dat je je afvraagt hoe het leven in een studentenkamer is. Kun je makkelijk een studentenkamer vinden? En wat kost het om er te wonen? Deze blog geeft uitleg.

Hoe zit dat?

Een studentenkamer in Groningen is moeilijk om te beschrijven, want er zijn veel verschillende soorten en maten. Je hebt kamers met een eigen keukenblok, of kamers met een eigen wc, maar je hebt ook kamers waar je al deze faciliteiten moet delen. Ook kun je twee studentenkamers hebben, één om in te wonen en één om in te slapen, of juist een kamertje van 10m2, waar een hoogslaper nodig is om wat extra ruimte te creëren.

Vaak denken mensen bij een studentenkamer aan een kamer die erg vies is in een studentenhuis met enorm veel studenten. Een huis waar muizen rondlopen en veel etensresten gevonden worden. Vaak gaat dat helemaal niet op, want de meeste studentenhuizen zijn gewoon netjes. De meeste studentenhuizen in Groningen worden namelijk vaak netjes gehouden. Het zijn ook gewoon mensen… Een huiseigenaar heeft daarbij ook een belang dat het netjes wordt gehouden. De eigenaar wil niet dat zijn studentenwoning in Groningen snel kapot gaat en heel veel onderhoud nodig heeft. 

Met GK, of zonder GK

De meeste studentenkamers zijn klein en efficiënt ingericht. Omdat je studenten ruimtes delen hebben ze geen grote kamers nodig. Wel wil ik graag onderscheid maken tussen twee soorten kamer. Je hebt namelijk kamers met een GK en zonder een GK. En GK betekent Gemeenschappelijke Woonkamer. Een gemeenschappelijke woonkamer deel je dus met al je huisgenoten. Samen tv kijken, samen spelletjes doen en samen een feest houden. Veel studenten wonen in een studentenhuis met een GK en moeten dus heel veel samen doen met huisgenoten. De studentenkamers zonder GK zijn vaak iets groter en hebben ook de ruimte voor een plek waar een bank neergezet kan worden om te chillen. Deze kamers zijn meestal gezellig ingericht, zodat het als een woonkamer aanvoelt. Als je echt geluk hebt heb je een huis met een kleine en een iets grotere kamer voor jezelf. De kleinere kamer fungeert dan perfect als slaapkamer, terwijl de grotere kamer een fijne woonkamer is. Hierdoor slaap je niet waar je ook woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *