7 januari 2021 hypotheek 0Comment

Het aankopen van een nieuwbouwappartement brengt een hoop voordelen met zich mee. Zeker ten opzichte van de aankoop van een bestaand appartement. Naast alle verschillende soorten voordelen, zijn er ook een aantal aspecten waar je op moet letten als je een nieuwbouw appartement koopt. Dit is van belang om de aankoop in een geslaagde aankoop te laten verlopen.

Er komen een hoop kosten bij

Om te beginnen is het van belang dat je rekening houdt met het feit dat er nog niets is gedaan aan een nieuwbouw appartement. Dat betekent dat je naast de koopkosten van de woning nog een hoop andere kosten zult moeten betalen om de woning in te richten. Er zal wellicht nog een keuken in moeten. In veel gevallen is de woning erg standaard gebouwd, de basis staat er. Houdt er dus rekening mee dat er een hoop kosten extra gemaakt zullen worden omdat je appartement nog helemaal nieuw is.

De ligging van het appartement

Een ander belangrijk punt is de ligging van het appartement. Het is natuurlijk niet ideaal als het appartement is gelegen aan een drukke weg of iets dergelijks. Als er momenteel of binnenkort wordt gebouwd aan het appartement zal er al duidelijk zijn waar het appartement komt te staan. Dit is erg fijn, want zo kun je eerst kijken hoe de locatie is voordat je het appartement daadwerkelijk koopt. Het aankopen van een appartement is een grote aankoop, dus zorg ervoor dat alles goed en goed geregeld is. Op de website van Brody.be zal je ook een aantal mooie nieuwbouwappartementen kunnen vinden met alle benodigde informatie erbij. Als je momenteel nog op zoek bent naar een nieuwe woning, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Parkeren

Als je in een appartement woont zullen hier naast jou nog een hoop andere mensen wonen. Veel mensen vinden dit fijn, omdat zij zich hierdoor veiliger en minder verlaten voelen. Helaas is het toch zo dat andere bewoners in hetzelfde appartement ook een aantal nadelen met zich mee brengen. Zo zal een openbare parkeerplaats wellicht vol zijn en ga zo maar door. Hierom is het verstandig om goed te letten of je een parkeerplaats bij je appartement hebt en hoe dit precies geregeld is. Als je geen auto hebt is het juist handig om te letten of het OV dichtbij gelegen is.

Opleverdatum

Let goed op de datum wanneer de bouw van start gaat en wanneer het ongeveer af zal zijn. In veel gevallen loopt een bouw erg uit. Het komt ontzettend vaak voor dat er iets tegen zit waardoor de planning uitloopt. Als je een nieuwbouw appartement koopt, zal je niet kunnen wachten voordat je jouw huis eindelijk in mag. Dit is niet vreemd, want een appartement is niet zomaar een aankoop. Hierom is het van belang om goed te laten op de datum wanneer de bouw van start gaat en wanneer de bouw ongeveer klaar zal zijn. Zo kan je hier rekening mee houden bij de aankoop van je nieuwe appartement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *