13 maart 2014 hypotheek 0Comment

De lente staat erom bekend dat het de drukste tijd van het jaar is om een huis te kopen. Niet alleen de bloemen staan in volle bloei, maar ook in deze crisis tijd stijgen na lange tijd de huisverkopen weer. Dat komt prima uit aangezien de huizenprijzen hun dieptepunt wel gezien hebben. Tips voor het verkopen van een huis zijn gemakkelijk te vinden, maar waar moet je precies op letten als je juist een huis wilt kopen?

1. Zet je prioriteiten op een rijtje
Elke huizenkoper heeft zijn eigen redenen om een huis te kopen. Jonge koppels willen in een buurt wonen waar een school is. Mensen die gewijd zijn aan hun carrière zullen meer aandacht besteden aan de woon-werk verbinding en andere mensen willen juist een huis die nog veel opgeknapt moet worden. Maak hier in een duidelijke keuze en probeer tot de laagste koopsom te komen. De kans om de vraagprijs van de woning te laten zakken wordt hierdoor vergroot omdat de verkoper merkt dat hij de woning op deze manier verkocht kan krijgen.

2. Zorg voor een professionele makelaar
Het kiezen van de juiste makelaar is nog nooit zo belangrijk geweest. Het is cruciaal dat je iemand in de arm neemt die ervaring heeft met het maken van vele soorten transacties. Een makelaar kan vele taken uit handen nemen. Denk hieraan aan het contractuele papierwerk, onderhandelingen, inspecties en alle andere problemen die zich onverhoopt voor zouden kunnen doen.

3. Een professioneel bouwkundig oog
Het huis lijkt spik en span maar wie zegt dat er onder die netgelakte kozijnen geen verrot en beschimmeld hout zit? Het inschakelen van een professionele bouwkundige kan hierbij een oplossing bieden. Zij kunnen, naast dat ze getraind zijn op het zien van mankementen, ook met behulp van apparatuur minpunten aan uw nieuwe huis ontdekken. Zo voorkom je om later achter gebreken te komen en bespaar je een hoop hoge kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *