22 mei 2014 hypotheek 0Comment

Het lijkt erop dat de woningmarkt begint op te bloeien. Vooral starters zien hun kans om een huis te kopen omdat de hypotheekrente laag is. Hieronder vindt u belangrijke informatie voor het kopen van een huis.

Het is noodzakelijk om advies in te winnen over het maximale bedrag wat je kunt lenen. Daarnaast is het ook belangrijk om er over na te denken hoeveel iemand aan een hypotheek uit wil geven. Als je doorgaans veel uitgeeft is het misschien een beter idee om te kiezen voor een lage hypotheek. Vergeet niet dat er naast hypotheeklasten ook kosten zijn voor het onderhoud van een woning.

Een aankoopmakelaar kan een uitkomst bieden bij de voorbereiding tot het doen van een bod. Als je dit zelf wil doen, moet je rekening houden met de erfpacht, woonomgeving en bouwkundige staat. Het vooraf uitvoeren van een taxatie wordt aangeraden, omdat je dan weet wat de marktwaarde is.

Na de acceptatie van een bod moeten de afspraken op papier komen te staan. De afspraak is niet rond voordat de koopakte is getekend. De koopakte is ook noodzakelijk voor het krijgen van de hypotheek. Veel mensen kiezen vanwege de lage rente ervoor om de rente lang vast te zetten. Er is dan zekerheid voor een lange periode en de hypotheek kan meeverhuizen.