27 juni 2014 hypotheek 0Comment


Bron: nufoto.nl

Het wereldkampioenschap voetbal is in volle gang en in deze weken kleuren veel straten in Nederland oranje. Ongeveer 11 procent van de Nederlanders versiert hun straat of woning. Het versieren van een huis met vlaggetjes en in oranje en rood-wit-blauw tijdens het WK bemoeilijkt de huizenverkoop.

Keurmerkstylist Paula Bullard vertelt tegenover Vastgoed Actueel dat het beter is om te wachten tot na het WK met het op de markt zetten van je huis, als je mee wilt doen aan de oranjegekte. Ze stelt verder dat het beter is om geen foto’s online te zetten van een versierd huis.

Maar wat moet je doen als je buren wel flink uitgedost hebben? Paula adviseert om hierover van tevoren over te praten met de buren en met de makelaar. De makelaar moet de klant in ieder geval alvast voorbereiden op wat er komen gaat. Het zou niet prettig zijn als de huizenkoper onaangenaam wordt verrast.

De oranjekoorts hoeft echter niet altijd uit de smaak te vallen bij huizenkopers. Sommige mensen zijn juist op zoek naar een gezellige buurt met een fijne sfeer. De versiering van huizen gebeurt niet alleen bij voetbaltoernooien, ook bij geboortes, trouwerijen en andere feesten worden huizen versierd.