27 november 2014 hypotheek 0Comment

Minister Dijsselbloem van Financiƫn gaf vrijdag in de Tweede Kamer aan dat banken geen hypotheken boetevrij gaan herfinancieren. Verder schrijft Dijsselbloem, als banken geen vergoedingsrente meer mogen hanteren bij een tussentijdse overstap, kunnen zij geen rentevaste periodes meer aanbieden.

Klanten vs Bank
Het is logisch dat klanten alleen de hypotheek willen herfinancieren als de marktrente daalt. Indien de rente stijgt zullen klanten willen vasthouden aan de afgesproken rente. Voor banken is een rentevaste periode dus altijd ongunstig.

Carola Schouten
Kamerlid van de ChristenUnie, Carola Schouten, heeft de minister in september gevraagd om te gaan praten met de geldverstrekkers. Boetevrije overstap naar een hypotheek met lagere rente kan voor ruim 100.000 huiseigenaren ruimte geven om te werken aan de betalingsachterstand op hun hypotheek.

Maatwerk
Dijsselbloem geeft aan dat banken in bijzondere gevallen boeterente kunnen kwijtschelden. ‘Maar dat is altijd maatwerk’, schrijft de minister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *