25 mei 2016 hypotheek 0Comment

Het is even geleden, maar eindelijk weer zover: de hypotheekrente is gedaald tot onder de 1%. Tenminste, het gaat dan wel om de hypotheekrente bij ABN Amro voor een 2-jaarse vaste hypotheek. Met Nationale Hypotheek Garantie is deze hypotheekrente 1,7%. Hoewel het lang geleden is, komt de daling bepaald niet als verrassing. In Nederland en een groot deel van de eurozone daalt de hypotheekrente al een tijdje. Dat heeft met name te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank. Deze houdt de rentes laag en stopt (indirect) miljarden euro’s in de Europese woningmarkt.

Hypotheekrentes met NHG nog niet onder 1%

Met de Nationale Hypotheek Garantie ligt de gemiddelde hypotheek rente nog rond de 1,7 á 1,8%. Obvion is met 1,6% de goedkoopste hypotheekverstrekker, op de voet gevolgd door Regiobank (1,69%). Het beeld past bij de huidige woningmarkt die in vrijwel iedere regio blijft aantrekken. Hypotheekverstrekkers krijgen veel klanten en zijn dankzij gunstige bankomstandigheden bovendien in staat een lage hypotheekrente aan te bieden.

Kans op verdere daling

De kans dat de hypotheekrente verder daalt is aannemelijk. Vanwege de aangetrokken woningmarkt zijn veel mensen op zoek naar een hypotheek. Het zou zo maar kunnen dat op den duur een prijzenoorlog ontstaat tussen de hypotheekverstrekkers, waar hypotheekzoekers optimaal gebruik van kunnen maken om een goedkope hypotheek af te sluiten.

Wil je in de gaten houden hoe hoog de hypotheekrente is en bij welke hypotheekverstrekker deze het laagst is? Gebruik dan een hypotheekvergelijk via één van de vele vergelijkingssites. Voor het gebruik van deze vergelijker moet je onder meer aangeven wat je inkomen is. Hierbij wordt uitgegaan van het brutoloon dat je maandelijks verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *