23 maart 2017 hypotheek 0Comment

Momenteel is het enorm druk op de huizenmarkt. De vraag stijgt enorm maar het aanbod groeit helaas niet even hard mee. Sinds dat de economie weer aantrekt stijgt het optimisme onder mensen en zien we dat veel Nederlanders graag de stap richting een nieuwe woning maken. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten wanneer je op zoek gaat naar de nieuwe woning van je dromen? Er zijn namelijk veel verschillende zaken die flink van invloed kunnen zijn op jouw toekomst van de komende jaren. Daarom behandelen we in dit artikel een aantal tips die je helpen bij het uitzoeken van een nieuwe woning.

1. Kopen of huren?

Een eerste keuze die je zult moeten maken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning is natuurlijk of je wilt gaan kopen of liever gaat huren. Het kopen van een woning heeft als grote voordeel dat je een stukje vermogen opbouwt. Omdat vrijwel iedereen een hypotheek afsluit om een huis te kunnen kopen betaal je steeds een stukje van je huis af waardoor jouw vermogen stijgt. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Echter kan het afsluiten van een hypotheek soms lastig zijn en je bent geheel verantwoordelijk voor alles wat er met jouw huis gebeurt. Huur je een huis, dan betaal je een vast bedrag per maand en kun je jezelf bij eventuele problemen vaak wenden tot de verhuurder van jouw woning.

2. Een makelaar of zelf op pad?

Of je nu een huis gaat kopen of gaat huren, je zult altijd moeten bepalen of je zelf op pad gaat of dat je een professionele makelaar in de arm neemt. Zelf op zoek gaan naar de woning van je dromen is vandaag de dag een stuk eenvoudiger geworden met behulp van websites als http://www.funda.nl. Toch kan het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze zijn. De makelaar heeft een goed overzicht van de woningen die geheel aansluiten op jouw wensen en behoeften en is daarnaast een specialist in het gehele traject dat je zult doorlopen in de zoektocht naar een huis. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

3. Stel een wensenlijstje samen

Tot slot is het verstandig om voor jezelf een wensenlijstje samen te stellen. Hier schrijf je op aan welke minimale eisen je nieuwe woning dient te voldoen. Op die manier laat je een groot aantal huizen afvallen en is het eenvoudiger om te beginnen met zoeken. Let er uiteraard op dat je niet te kritisch bent. Maar wees ook zeker niet te makkelijk. Waarschijnlijk ben je niet van plan om binnen een korte periode weer te gaan verhuizen en daarom dien je absoluut tevreden te zijn over je eventuele toekomstige woning. Hou er vanzelfsprekend wel rekening mee dat je woninginrichting voor een groot deel de sfeer in je huis kan bepalen.

Zo zie je dat er best nog wel wat komt kijken bij het uitzoeken van een nieuwe woning. Durf er gerust de tijd voor te nemen maar zorg er ook voor dat je uiteindelijk een knoop door durft te hakken! We wensen je dan ook veel plezier met de zoektocht naar je nieuwe woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *