12 oktober 2018 hypotheek 0Comment

Ieder jaar weer hebben we er mee te maken, prijzen van energie die stijgen. Ook in 2019 zullen de energieprijzen gaan stijgen. Dit komt door onder andere de overheid die de belastingen verhoogd, er meer vraag is naar stroom, en de netbeheerders die hun prijzen verhogen. Gebaseerd op deze feiten is een standaard gezin meer dan €150,- per jaar kwijt aan alleen energie. Toch worden de prijzen van elektriciteit wel goedkoper, de overheid wil graag dat Nederlanders duurzamer gaan leven.

Gas prijzen gaan omhoog
Meteen in het begin van 2019 zullen de gasprijzen al omhoog gaan. Dit komt door de overheid die vervuilende energie zwaarder wil gaan belasten. Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddeld huishouden 3 cent meer belasting gaan betalen per verbruikte kubieke meter aardgas. Dat wil dus zeggen dat de prijs gemiddeld €45,- euro duurder wordt per jaar. Als je een huis hebt dat niet voldoende is geïsoleerd zal de energierekening nog meer omhoog gaan.

Stroom wordt goedkoper
De overheid wil dat we met zijn allen een stuk duurzamer gaan worden. Daarbij hoort het overstappen op warmtepompen bij. Een warmtepomp is een eenmalige investering, deze verdien je op de lange termijn terug. Want de energiebelasting voor elektriciteit wordt verlaagt met 0,72 eurocent per kWh. Maar ondanks dat de belasting goedkoper wordt, wordt de elektriciteit op zich wel duurder.

Blijf altijd vergelijken
Ook voor 2019 is het verstandig om altijd te blijven vergelijken. Er is altijd een goedkoopste energieleverancier op de markt. Op die manier kun je evengoed nog besparen, ondanks dat de energieprijzen gaan stijgen. Om te vergelijken hoef je alleen maar je woon gegevens invoeren, je krijgt meteen te zien bij welke leverancier je het goedkoopste uit bent. Je kunt ook gebruik maken van de handige filters, zo kun je filteren op bijvoorbeeld duurzaamheid, het soort contract en aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *