30 oktober 2019 hypotheek 0Comment

Een huis verkopen kost veel tijd. Er zijn namelijk veel administratieve en financiële aspecten waar je rekening mee moet houden. Je kan ervoor kiezen om het zelf te regelen, maar dat kost veel tijd en werk. Daarom is het verstandig om de hulp van een verkoopmakelaar in te schakelen. 

Het vooronderzoek

Als eerste gaat de verkoopmakelaar op onderzoek uit in jouw huis. Dat doen ze onder andere met de gegevens die in het kadaster staan. Daarin staan de leeftijd, het aantal vierkante meter aan woonoppervlakte en de ruimte rond het huis zoals de tuin. Verder wordt er ook gekeken naar de gemiddelde verkoopprijs van huizen in de buurt. Uiteindelijk komt de verkoopmakelaar met een verkoopprijs. Als je aangeeft dat je genoeg tijd hebt dan kan je de verkoopprijs van het huis wat hoger zetten en als je weinig tijd hebt juist wat lager. De vraagprijs kan op elk moment aangepast worden. Zodat iemand uiteindelijk wel de beste prijs biedt.

Het huis goed te koop zetten

Als er een overeenkomst getekend is, wordt het huis klaargemaakt voor de verkoop en dus bezichtigingen. De makelaar geeft dan tips over hoe je je huis het beste kan presenteren. Zo moet je bijvoorbeeld persoonlijke spullen zoals foto’s weghalen. Omdat je natuurlijk wilt dat de toekomstige bewoners zich zien wonen daar. Daarnaast kan je je huis ook op internet zetten. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen of de makelaar het te laten doen. Zo zorg je dat nuttige informatie, zoals het energielabel en een beschrijving van het aantal en soort kamers erin staat. Natuurlijk moet je ook nog een aantal foto’s van het huis erin zetten. Zorg dan dat je niet alles laat zien. Zo wek je nieuwsgierigheid op en komen er meer mensen bij de bezichtiging.

Passende verkoopmakelaar

Een goede en passende verkoopmakelaar is niet zomaar gekozen. Als eerste kijk je naar makelaars die in de buurt werken. Zo kan je voor een makelaar in Roosendaal Ludo van der Eijken contacteren. Verder kies je of je een goedkopere verkoopmakelaar wilt of toch een iets duurdere. Een duurdere makelaar biedt meer diensten aan terwijl je juist bij een goedkopere er zelf achteraan moet zitten. Als je er echt niet uitkomt kan je naar een speciaal bureau gaan waar ze verschillende soorten makelaars aanbieden. Je legt dan jouw gewenste eisen en prijzen voor en zo kom je tot de perfecte verkoopmakelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *