29 oktober 2020 hypotheek 0Comment

Wanneer je van plan bent om een nieuwe woning te gaan kopen, is het van belang om een reƫel beeld te hebben bij de prijzen van deze woning. Dit is ook zo bij het kopen van een huis, hierom is het van belang dat je in probeert te spelen op de prijs van een woning. Zo is het mogelijk om voor een goede prijs een woning aan te schaffen. Dit is erg fijn en zal je iedere maand geld schelen. Tenminste, wanneer je een hypotheek afsluit. Er zijn een aantal goede manieren om in te spelen op de gevraagde prijs van een woning. De verkoopprijzen huizen liggen op dit moment erg hoog ten opzichte van een aantal jaren geleden.

Hoe kan ik invloed uitoefenen op de huizenprijs?

Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor de mogelijkheid om een eigen woning aan te schaffen. Echter, helaas is het op dit moment lastig om een goede prijs kunnen betalen voor de woning. Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst is er op dit moment een fors tekort aan woningen in Nederland. Gelukkig zijn er ook provincies waar een overschot aan woningen is. Hierdoor kun je in een aantal provincies goed terecht voor jouw nieuwe woning. Deze woningen staan voornamelijk in het noorden van het land. In de provincies Groningen en Friesland kun je goed terecht voor een nieuwe woning. Bovendien kun je hier gemakkelijk onderhandelen over de vraagprijs. 

Speel in op de verkoper door te luisteren en te vragen

Wanneer je een woning op het oog hebt, zou je er ook voor kunnen kiezen om eens in gesprek te gaan met de eigenaar van de woning. Als je erachter komt waar de interesse van de verkoper liggen, kun je hier mogelijk voordeel uit doen. Goede vragen om te stellen zijn vragen naar de reden van het verkopen van de woning, ook kun je vragen wat hen zo aanspreekt aan de woning. Een andere goede vraag om te stellen is vragen naar de reden waarom zij specifiek voor deze woning hebben gekozen, vervolgens kun jij ze gelijk geven en proberen in te spelen op het antwoord. Zo bouw je een band op met de verkoper waardoor je automatisch ook een gunfactor opbouwt. Dit kan aan het einde van het verhaal erg positief uitpakken.

Een aantal dingen die je absoluut niet moet doen

Zoals benoemd in de tekst is het goed om een band op te bouwen met de verkoper, maar het is noodzakelijk dat je dit niet probeert indien je merkt dat de verkoper hier geen behoefte bij heeft. Daarnaast is het van belang dat je niet te ver doorgaat en niet te persoonlijk wordt. De kans is groot dat de verkoper hier niet op zit te wachten. Dus ook een onverwachts bezoek wordt afgeraden. Op het moment dat je elkaar toevallig tegen het lijf loopt op straat is het een ander verhaal, dan kun je eventueel wel een praatje maken en in ieder geval groeten. Belangrijk om te weten is dat je hier niet te ver in doorschiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *