7 januari 2021 hypotheek 0Comment
Deur, Toegankelijkheid, Slot, Deuropening, Klassieke

Wanneer mensen de aankoop van een nieuw huis overwegen, letten zij vaak op de staat van het houtwerk, het schilderwerk in huis, de indeling van kamers, enzovoorts. Wist je dat het minstens zo belangrijk is om te kijken naar de inbraakgevoeligheid van een woning? Je moet er niet aan denken, dat je kort na de verhuizing al te maken krijgt met een inbraak door een slechte beveiliging van de woning. Zeker in nieuwbouwwijken is de kans op een inbraak relatief groot. Er is hier vaak nog nauwelijks sprake van enige sociale controle, omdat mensen elkaar nog onvoldoende kennen. Wat kun je doen om de beveiliging te verbeteren?

Beoordeel en vernieuw de sloten van je nieuwe huis

Een van de stappen die je kunt zetten om de inbraakgevoeligheid van een huis te bepalen, is het beoordelen van de sloten. Kijk of er op het slot iets van een SKG-beoordeling te vinden is. Deze SKG-beoordeling loopt uiteen van geen tot en met drie sterren. Des te meer sterren een slot heeft, des te kleiner is de kans op een inbraak. Slotenmakers raden sterk aan, om een slot met minimaal twee sterren op de deur te gebruiken. Let ook op de sloten op een schuttingdeur of bijvoorbeeld de deur van een losstaande garage.

Inbraakbeveiliging in huis installeren

Veel woningen zijn slechts beveiligd met een slot op de deur. Onveilig, zo beoordelen veel slotenmakers! Zij raden aan om de sloten te combineren met andere vormen van anti inbraak apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een camera, welke je aan de gevel van je nieuwe huis kunt bevestigen. Naast zo’n camera is ook een alarmsysteem een interessante optie. Als het een inbreker lukt om je nieuwe huis binnen te dringen, dan schrikt het alarm ze af. De kans dat ze waardevolle spullen uit je huis meenemen is hierdoor kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *